<h2>Καλωσήρθατε στην σελίδα μας .</h2> <h2>Καλωσήρθατε στην σελίδα μας .</h2> <h2>Καλωσήρθατε στην σελίδα μας .</h2>
Previous Next
12 ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΟΦΕΣ

12 ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΟΦΕΣ

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Η υγιεινή διατροφή είναι σημαντική για όλους αλλά ορισμένες τροφέςείναι ιδιαιτέρως ωφέλιμες για συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν στις γυναίκες όπως τα εύθραυστα οστά ,η εγκυμοσύνη ,ο καρκίνος του μαστού  κλπ.
Αυτές οι ‘’υπερτροφές’’ είναι πλούσιες   σε στοιχεία[πολύ συχνά περισσότερα από ένα]που θα βοηθήσουν στην προστασία του σώματος και θα εξασφαλίσουν την καλή του λειτουργία ακόμα και  κατά τη διάρκεια της γήρανσης.


ΕDAMAME

Αυτά τα μικρά νεαρά φασόλια σόγιας ,μαζεύονται πριν ωριμάσουν  ή σκληρύνουν και μπορούν να βρεθούν στην αγορά ως φρέσκα ή κατεψυγμένα .Είναι φυσικά απαλλαγμένα από γλουτένη και ολιγοθερμιδικά  ,αποτελούν μια εξαιρετική πηγή πρωτεινών, σιδήρου  και ασβεστίου. Περιέχουν φυτικές ίνες ,καλά λιπαρά  και ομοιάζουσες με Οιστρογόνα ουσίες ,τις Ισοφλαβόνες  που μπορεί να βοηθήσουν στην εμμηνόπαυση ιδίως στις εξάψεις .Εάν έχετε νοσήσει από καρκίνο μαστού  καλό είναι να αποφεύγονται]


KALE

Η βασίλισσα των λαχανίδων ,ένα πολύ θρεπτικό λαχανικό, μια ποικιλία άγριου λάχανου που το κατατάσσει ανάμεσα στις τροφές με την μεγαλύτερη θρεπτικ΄γη πυκνότητα στον πλανήτη.

Περιέχει 5 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το σπανάκι, είναι πλούσιο σε πρωτείνες και φυτικές ίνες ,μαγνήσιο ,ασβέστιο. Ανήκει στην οικογένεια των σταυρανθών  όπου ανήκουν το μπρόκολο, το κουνουπίδι ,τα πράσινα λαχανικά και τα λαχανάκι Βρυξελλών .

Κατατάσσεται από τον Οργανισμό Γεωργίας των ΗΠΑ  ως το κορυφαίο σε περιεκτικότητα αντι-οξειδωτικών ,αντικαρκινικών και φυτοχημικών ουσιών [Το κέιλ έλαβε την πρώτη θέση με 1770 για τα 100γρ με αμέσως επόμενο το σπανάκι με 1260].Περιέχει βιταμίνη Κ που μαζί με το ασβέστιο και την βιταμίνη D κρατούν τα οστά υγιή και δυνατά .Μία μερίδα έχει περισσότερο από το 20% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης για τη βιταμίνη A και C.


 

ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Ο καλύτερος τρόπος για τον σχηματισμό γερών οστών με βιταμίνη Κ. Με  μισό φλυτζάνι τσαγιού προσλαμβάνουμε το 1/3 από τις ημερήσιες ανάγκες μας. Περιέχει επίσης φυλλικό οξύ που αποτρέπει τις συγγενείς ανωμαλίες όπως η δισχιδής ράχη.


 

ΦΑΣΟΛΙΑ

Περιέχουν πρωτείνες χωρίς τα λίπη του κρέατος και έχουν πολλές φυτικές ίνες. Μπορούν να μειώσουν την αυξημένη Αρτηριακή πίεση, το σάκχαρο του αίματος ,την υψηλή καρδιακή συχνότητα, όλα αυτά δηλαδή που οδηγούν σε Καρδιακή Νόσο, τον Νο 1 δολοφόνο των γυναικών στις ΗΠΑ.


 

ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ

Όλα σχετίζονται με τα ‘’Φλαβονοειδή ‘’που βοηθούν στη μείωση της πιθανότητας συγκεκριμένων τύπων Αγγειακών Εγκεφαλικών επεισοδίων στις γυναίκες όπως βοηθούν και την καρδιά. Τα πορτοκάλια βοηθούν επίσης αλλά έχουν περισσότερη ζάχαρη.

Προσοχή όμως με ορισμένα φάρμακα και στις αλληλεπιδράσεις τους.


 

ΜΟΥΡΑ  ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ

Δεν έχουν μόνο υπέροχα χρώματα ,έχουν και φλαβονοειδή και αντι-οξειδωτικά που προστατεύουν τα υγιή κύτταρα από τις βλάβες. Τα μούρα   κρατούν ζωντανό τον εγκέφαλο και τις λειτουργίες αυτού και σε προχωρημένη ηλικία .

Επιπλέον ,χρειαζόμαστε την βιταμίνη C που περιέχουν για να σχηματίσουμε Κολλαγόνο ,την πρωτείνη που κρατά το δέρμα μας σφριγηλό και νεανικό.


 

ΠΑΠΑΓΙΑ

Το πορτοκαλί –κόκκινο χρώμα της οφείλεται στην β-καροτένη ,την ουσία στα καρότα  και στο λυκοπένιο [που υπάρχει στις ντομάτες και στα καρπούζια].
Το λυκοπένιο μειώνει τις πιθανότητες για καρκίνο τραχήλου και μαστού.
Είναι αντι-οξειδωτικό και κρατά την χοληστερόλη χαμηλά ,όπως και την ΑΠ σε φυσιολογικά επίπεδα ,αποτρέποντας την δημιουργία παραγόντων αύξησης του καρδιαγγειακού κινδύνου.


 

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΧΑΜΗΛΟ ΣΕ ΛΙΠΑΡΑ

Χρειαζόμαστε περισσότερο ασβέστιο μετά τα 50 έτη και το γιαούρτι έχει πολύ από αυτό. Χρησιμοποιείστε εκείνο με περισσότερη βιταμίνη D.


 

ΣΑΡΔΕΛΛΕΣ

Έχουν πολλά καλά λιπαρά ,βιταμίνη D και ασβέστιο. Τα ωμέγα 3 λιπαρά που περιέχουν βελτιώνουν την ποιότητα του μητρικού γάλατος . Επίσης έχουν λιγότερο υδράργυρο από τα περισσότερα άλλα ψάρια.


 

ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ

Από παλιά ήταν γνωστή η μεγάλη θρεπτική του αξία. Μόνο μια κουταλιά σούπας παρέχει ικανή ποσότητα πρωτείνης ,ωμέγα 3 λιπαρών οξέων και φυτικών ινών μαζί με βιταμίνες[ Β1,Β6 ] και ιχνοστοιχεία [Φυλλικό ,ασβέστιο ,σίδηρο, μαγνήσιο ,φώσφορο ,κάλιο]. Περιέχει επίσης λιγκνάνες  που δρούν όπως τα  οιστρογόνα .


 

ΚΑΡΥΔΙΑ

Περιέχουν επίσης καλά λιπαρά και συμβάλλουν στην αποτροπή του καρκίνου στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής .Φάτε τα μαζί με γιαούρτι ή λιναρόσπορο.


 

ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Έχουν λιπαρά αλλά καλά λιπαρά .Παραδόξως  έρευνες έχουν δείξει ότι οι πούσιες σε αβοκάντο δίαιτες βοηθούν στην απώλεια λίπους από την κοιλιά και επίσης βοηθούν στην καλή λειτουργία των ματιών και του δέρματος. Ελαττώνουν την ‘’κακή ‘’ χοληστερόλη και αυξάνουν την ‘’καλή’’


ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ

Ψευδάργυρος ,φυτικές ίνες ,βιταμίνη Β6,σίδηρος,έχουν όλο το ‘’πακέτο’’ οι γλυκοπατάτες. Κατά την κύηση και τον θηλασμό φροντίζουν τους πνεύμονες  του μωρού.


 

ΣΠΑΝΑΚΙ

Το φυλλικό οξύ είναι ο φίλος μας. Σύμμαχος έναντι της άνοιας, της καρδιακής νόσου, του καρκίνου του παχέος εντέρου το σπανάκι προστατεύει τον φακό και τον αμφιβληστροειδή του οφθαλμού και επιπλέον βοηθά στην καθυστέρηση σχηματισμού ρυτίδων.


ΣΥΚΩΤΙ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑΡΙ

Εξαιρετική πηγή φυλλικού.


 

ΑΠΑΧΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ

Καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες σε σίδηρο  μετά την ηλικία των 18 ετών ,επιπλέον περιέχει ψευδάργυρο, Βιταμίνη B.

 

MHN  ΞΕΠΕΡΝΑΤΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

[η υπερκατανάλωση συσχετίζεται ακόμα και με σχηματισμό ινομυωμάτων στη μήτρα]